empty
home   /   passie  /   onze_passie

Onze Passie


In november 1988 zijn wij, Wim en Ciska Stoker, enthousiast begonnen met het telen van biologische fruit. Het fruitbedrijf was al sinds 1981 omgeschakeld naar Biologische teelt.  
 
Naast het telen van biologisch fruit werd het geteelde fruit ook zelf gesorteerd en verhandeld. Door ons verlangen om het eigen fruit op een professionele manier te sorteren werd er in het najaar 1999 een nieuwe sorteermachine aangeschaft.
 
In dat zelfde jaar zijn wij ook begonnen met het sorteren en verhandelen van het fruit van collega telers. De uit liefhebberij ontstane sorteerbedrijf groeide uit tot een gepassioneerd  sorteer-, verpak- en verhandel bedrijf. En is geworden een kleine schoonheid met een roeping.
 
Deze roeping is om het fruit, geteeld door onze biologische fruittelers (de specialisten), met veel zorg, liefde en passie te sorteren en klaar te maken voor onze afnemers. Zodat de consument via de retail, klein- en groothandel en verwerking, bereikt kan worden.
 
StokerVogelaar BV. is een gepassioneerde bedrijf, dat “ de schakel in biologisch fruit” is, met een diepe affectie voor de biologische landbouw.
 

Onze opdracht

Stoker Vogelaar is de schakel tussen onze telers en haar afnemers om vers, gezond en fruit van een zo hoog mogelijke kwaliteit te leveren.
Wij voelen de opdracht om onze telers een zo goed mogelijk bestaansrecht te geven. Ons bestaansrecht is namelijk geschakeld aan het bestaansrecht van de telers.
De schakel is ontstaan door een langdurige relaties aan te gaan met onze biologische telers. Zij zijn met recht onze specialisten. De relatie kenmerkt zich door transparantie, samenwerking, loyaliteit en vertrouwen.

Onze opdracht weerspiegelt de inzet om elke teler en klant zo goed mogelijk van dienst te zijn en hen de beste diensten, producten, informatie en service te bieden.
Ook voor andere partijen in de keten staat een goede samenwerking centraal. Dat mens, maatschappij en milieu hierbij niet uit het oog worden verloren, staat voorop.
Wij geloven in een duurzame wereld voor nu en in de toekomst. Wij streven naar maatschappelijke winst op de lange termijn, voor dier, plant, mens en milieu.
Wij willen niet alleen de schakel in biologisch fruit zijn maar ook een duurzame bijdrage leveren aan onze sociale omgeving.
 

Duurzaamheid


Duurzaamheid gaat volgens ons verder dan “biologisch zijn”. Mens, planeet en economie moeten met elkaar in evenwicht zijn om duurzaamheid te bereiken. Wij voeren al sinds 2012 het EKO-keurmerk. Dat wil zeggen dat bij het produceren van het product, naast dat het voldoet aan de Europese wettelijk gestelde normen voor ecologische producten en productiemethoden, men zich ook inzet voor zaken rondom het produceren van het product.
 

Mens

Wij vinden het erg belangrijk dat onze werknemers in een plezierige, vertrouwde maar vooral in een veilige omgeving werken. Daarbij betekent voor ons duurzaam ook het betrekken van personeel uit de nabije omgeving van het sorteerbedrijf. Hiermee dragen wij bij aan het versterken van de lokale economie.

Wij nemen mensen in dienst die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Hierbij werken wij nauw samen met de Gemeente Dronten. Wij zijn een officiële werkplek van de Gemeente. Dit betekent voor ons echte duurzaamheid omdat wij deze mensen laten participeren in de arbeidsmarkt en daarbij weer een positieve draai geven aan hun (sociale) toekomst.
 
Uiteraard zetten wij ons ook in voor de relatie met onze telers, afnemers en toeleveranciers. Deze relaties zijn gebaseerd op wederzijds loyaliteit en vertrouwen.
 

Planeet

Wie met ons werkt, merkt ook dat wij proactief meedenken over groenere oplossingen voor het sorteren en verpakken van het fruit. Maar ook vragen we onze toeleveranciers zo duurzaam mogelijk te verpakken. En ook binnen onze organisatie streven wij altijd naar de meest duurzame oplossing binnen de grenzen die voedselveiligheidsorganisaties stellen.
 
Enkele voorbeelden:
  • In onze sorteer- en verpakhal maken wij zoveel mogelijk gebruik maken van daglicht en waar nodig wordt dit aangevuld met ledverlichting.
  • Wij werken met een eigen waterzuivering. Hierdoor besparen wij zoveel mogelijk kostbaar kraanwater.
  • Minimalisering van verpakkingsmateriaal door onze toeleveranciers.
  • Duurzame relaties met telers en afnemers
  • Geen voedselverspilling, voor elk stuk fruit zoeken wij een afnemer.
 
In overeenstemming met de klant gebruiken we de meest duurzame verpakking. Dit zijn bijvoorbeeld 100% biologisch afbreekbare appelzakken, folie, pulpschaaltjes en de 100% recyclebare banderol verpakking.
 

Economie

Uiteraard is een financieel gezond bedrijf een van de belangrijkste drijfveren voor Stoker Vogelaar. Wij zijn een bedrijf dat wil en mag renderen om duurzaam te kunnen blijven investeren, te groeien, te vernieuwen en door te ontwikkelen om als schakel te blijven.
Maar bovenal zijn wij maatschappelijk betrokken.

 

Verkoop

Stoker Vogelaar Noorderbaan 22 8256 PR Biddinghuizen +31 (0)321-331 044Contact