empty
home   /   passie  /   duurzaamheid

Duurzaamheid


Duurzaamheid gaat volgens ons verder dan “biologisch zijn”. Planeet, mens en economie moeten met elkaar in evenwicht zijn om duurzaamheid te bereiken. Wij voeren al sinds 2012 het EKO-keurmerk. Dat wil zeggen dat het product naast dat het voldoet aan de Europese wettelijk gestelde normen voor ecologische producten en productiemethoden zich ook inzet voor zaken rondom het product heen.
 
Mens
Wij vinden het erg belangrijk dat onze werknemers plezier in het werk hebben. Daarbij betekent voor ons duurzaamheid ook het betrekken van personeel uit de nabije omgeving van onze organisatie. Wij zien dit als een win-win situatie. En wij dragen daarbij bij aan het versterken van de lokale economie.
Daarnaast nemen wij ook mensen aan die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Hierbij werken wij samen met de Gemeente Dronten. Wij zijn een officiële werkplek van de Gemeente. Dit past binnen ons duurzaamheidsbeleid omdat wij deze mensen laten participeren aan de arbeidsmarkt en daarbij weer een toekomst geven.
 
Uiteraard zetten wij ons ook in voor de relatie met onze specialisten én klanten. Deze relatie is gebaseerd op wederzijds vertrouwen.
 
Planeet
Wie met ons werkt, merkt ook dat wij proactief meedenken over groenere oplossingen voor het verpakken van het fruit. Maar ook vragen we onze toeleveranciers zo duurzaam mogelijk te verpakken. En ook binnen onze organisatie streven wij altijd naar de meest duurzame oplossing binnen de grenzen die voedselveiligheidsorganisaties stellen.
 
Enkele voorbeelden:
  • In onze sorteer- en verpakhal maken wij zoveel mogelijk gebruik maken van daglicht en waar nodig wordt dit aangevuld met ledverlichting.
  • Wij werken met een eigen waterzuivering. Hierdoor besparen wij zoveel mogelijk kostbaar kraanwater.
  • Minimalisering van verpakkingsmateriaal door onze toeleveranciers.
  • Duurzame relaties met telers en afnemers
  • Geen voedselverspilling, voor elk stuk fruit zoeken wij een afnemer.
 

Duurzaam goed verpakt

In overeenstemming met de klant gebruiken we de meest duurzame verpakking. Dit zijn bijvoorbeeld 100% biologisch afbreekbaar appelzakken, folie, pulpschaaltjes en de 100% recyclebare banderol verpakking.
 

Verkoop

Stoker Vogelaar Noorderbaan 22 8256 PR Biddinghuizen +31 (0)321-331 044Contact