empty
home   /   nieuws

Workshop Fit en Gezond op je werkplek

Fysiek werk.jpg Ook in deze Corona-periode vinden wij het belangrijk om in verbinding te blijven met onze werknemers. Het is toch een periode waarin we afstand moeten houden. Daarom hebben wij iets leuks, informatiefs en gezonds georganiseerd. Door alle Corona-maatregelen was dit een ander seizoen dan anders. Afstand houden, in verschillende groepen pauzeren, heeft er voor gezorgd dat we onze collega's minder gezien hebben dan anders. We zijn van mening dat een goede werksfeer bijdraagt aan de arbeidscapaciteit. En een personeelsfeestje organiseren in deze tijd is wat lastig.
Helaas is het door de repeterende werkzaamheden ook zo dat personeel sneller kan uitvallen met blessure klachten. Daarom hadden we besloten om een workshop te organiseren voor alle medewerkers, gericht op "gezond werken". De workshop "Fit en Gezond op je werkplek" is namens Buro voor Fysieke Arbeid uitgevoerd door Ewout Brehm, en heeft inmiddels plaatsgevonden.

's Ochtends heeft Ewout vooral rondgekeken en foto's gemaakt terwijl iedereen gewoon aan het werk was. Op basis van zijn bevindingen heeft hij de presentatie gemaakt voor later in de ochtend. Deze presentatie stond daardoor vol met praktijkvoorbeelden wat wel en niet belastend is voor het lichaam. Doordat dit direct heel herkenbaar was voor iedereen, sprak het heel erg aan en was het meteen leerzaam. Na een heerlijke en gezamenlijke lunch, zijn we verder gegaan met het praktijkgedeelte. Het optillen en wegzetten van fust is geoefend. En daarna werd er aan de band gewerkt waarbij Ewout mee keek en direct tips gaf voor een betere houding. Daarnaast is er meegekeken bij het kantoorpersoneel en de heftruckchauffeur.

Het was een zeer geslaagde, leerzame én gezellige dag!

Terug naar overzicht

Verkoop

Stoker Vogelaar Noorderbaan 22 8256 PR Biddinghuizen +31 (0)321-331 044Contact