empty
home   /   nieuws

Gevulde appel met sabayon

recept appel met sabayon (3).jpg Een heerlijk recept voor de feestdagen.

Ingredienten:
- 4 goudreinetten
- handje amandelen
- handje rozijnen/cranberries/krenten/gedroogde vijgen
- citroenrasp
- honing of agavesiroop
- kaneel

- 1 eigeel
- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel witte wijn of kombucha Verwarm de oven voor op 160 graden.
Haal met een appelboor de kern uit de appels.
Snij de amandelen (of andere noten) grof en meng ze met het gedroogde fruit, citroenschil, kaneel en honing/agave.
Stop dit in de appels en zet ze ongeveer 45 minuten in de oven.

Ondertussen kun je de sabayon maken. Meng het eigeel, suiker en de wijn in een schaaltje dat je au-bain-marie kunt verwarmen.
Klop het mengsel luchtig en verhit het au-bain-marie terwijl je continu met een garde lopt om het luchtig te houden.
Als je sporen trekt in de sabayon met je garde en de consistentie stevig is, haal je het schaaltje weg bij de hitte zodat het niet te warm wordt en niet kan gaan schiften.

Als de appels gaar zijn doe je op elke appel een toefje sabayon.

Eet smakelijk!

En fijne feestdagen en een gezond 2022 namens het team en directie van Stoker Vogelaar.

Terug naar overzicht

Verkoop

Stoker Vogelaar Noorderbaan 22 8256 PR Biddinghuizen +31 (0)321-331 044Contact