home / assortiment / biologische_peren
Beurré Danjou
De Beurré d'Anjou peer is een stevige peer uit Argentinië. De Beurré d’Anjou is een korte, dikke handpeer met een lichtgroene schil en wit en iets korrelig vruchtvlees.
De term ‘Beurré’, wat in het Frans ‘boter’ betekent, werd door de Fransen aan deze peer gegeven vanwege het sappige, zachte vruchtvlees.
Van origine komt de Beurré d'Anjou uit Frankrijk, momenteel wordt de peer veel in Argentinië en Chilli geteeld.
De rijpheid van de peer is niet te zien aan het uiterlijk. Controleer de rijpheid door het vruchtvlees naast het steeltje iets in te drukken. Wanneer het vruchtvlees iets meegeeft is de Beurré d'Anjou rijp.
De peer is lekker als handpeer maar ook erg geschikt om te verwerken in salades.
De term ‘Beurré’, wat in het Frans ‘boter’ betekent, werd door de Fransen aan deze peer gegeven vanwege het sappige, zachte vruchtvlees.
Van origine komt de Beurré d'Anjou uit Frankrijk, momenteel wordt de peer veel in Argentinië en Chilli geteeld.
De rijpheid van de peer is niet te zien aan het uiterlijk. Controleer de rijpheid door het vruchtvlees naast het steeltje iets in te drukken. Wanneer het vruchtvlees iets meegeeft is de Beurré d'Anjou rijp.
De peer is lekker als handpeer maar ook erg geschikt om te verwerken in salades.